Hier staat een link dat verwijst naar een afspeellijst op Youtube een greep uit mijn werk als slagwerkinstructeur en docent.
Onder in die afspeellijst vind je o.a. hoe ik vroeger als muzikant begonnen ben.
Naar de Afspeellijst op Youtube.
OVER MIJ EN HET WERK:
Ik speelde orgel en speelde op feesten en partijen, in 1980 ben ik begonnen te spelen bij KMCV Advendo in Nijverdal dat toen onder leiding stond van Jan Jannink ik speelde de kleine trom en marchingbell en later ook als orkest paukenist onder leiding van Hans Vos.
De muzieklessen nam ik binnen dit korps al snel voor mijn rekening en richtte er een jeugdslagwerkgroep op.
We waren een traditionele Drumband we gingen naar vele festivals en concoursen en speelden ons met de groep tot in de hoogste divisie ook wisselende we dit af met verschillende concertwerken en enkele ludieke nummers.
Enkele hoogtepunten waren o.a. als amateur korps meedoen met een militaire taptoe in Munster Duitsland.
Ook de Harold of Free Enterprise het schip dat kapseisde in België waar veel mensen bij omkwamen, hebben we met de slagwerkgroep aan de 5 jarige herdenking meegewerkt in Zeebrugge zie ook op de afspeellijst een video hiervan.
De opleiding Slagwerk A/B/C/D en Melodisch A/B en daarna het instructeurs diploma volgde ik bij Henk Grissen i.v.m. met exercities vooral bij de concoursen vond ik het belangrijk om ook het tambour-maître diploma te hebben deze volgde ik via Harry Verbruggen toen tambour-maître van de Johan Willem Friso kapel. Sinds 1991 ben ik lid van de Bond van orkestdirigenten.
Naast de lessen en de jeugdslagwerkgroep bij Advendo begon ik ook les te geven bij de Sint Jan in Wierden en starte ik in 1992 met het eerste korps Muziekvereniging De Eendracht uit Almelo. In 1995 kwamen daar Orpheus uit Bathmen en de Olsterharmonie bij.
Enkele jaren later Sempre Crescendo uit Diepenveen en Amicitia Boerhaar. Ook begon ik als docent bij Emos Daarle en Blue and White Stars uit Nijverdal.
Keuzes moet je soms maken in 2001 vertrok Jan Jannink bij Advendo, ook omdat dit een korps was dicht bij me heb ik de keuze gemaakt om zijn instructeurs functie over te nemen. We zijn daar tot ca 2007 doorgegaan op de traditionele weg en hebben ons daarna volledig gericht op het Indoor percussie.
De Drumband werd drumline en er kwam een hele mallet sectie bij en jongens en meisjes moesten worden bijgeschoold en hebben topprestaties neergezet waar ik nog steeds mijn petje voor af neem, zie de video's.
Voor het show gedeelte stond John Hendriks mij bij.
Na 35 jaar bij dit korps te hebben gezeten (spelend, docent, instructeur) heb ik de keuze gemaakt om afscheid te nemen en om te bouwen met andere verenigingen ik heb mogen werken bij o.a. Salland Lierderholthuis en werk ik nu bij St. Caecilia in Bornerbroek en de Bergklanken in Luttenberg.
Bij Sempre Crescendo uit Diepenveen en Excelsior uit Oosterhesselen richten we ons op de stijl van de Greenbeats ook mochten we met Semrpe Crescendo een onderdeel zijn in 2019 van de professionele groep Close Act tijdens Deventer op stelten, zie video in de afspeellijst.
In alles wat je doet met een groep is aantal, kennis, beschikbaar instrumentarium en de mogelijkheden van aanschaf een belangrijke factor. Wat je doet bepaal je met de groep en de vaardigheden van een groep.
Je probeert alles uit je muzikanten te halen, zonder de inzet en de kennis van de muzikanten kun je immers niet, je mag ervoor staan maar zij moeten het doen.
Ook belangrijk zijn de mensen om je heen, die telkens maar weer zorgen voor de kleding de ideetjes die er zijn uit te werken.
Kleding dat gemaakt moet worden. (o.a. Gerdien en Ine. dames van het naaiatelier).
Dingen die gemaakt (Michel) of geregeld moeten worden (Herald), zelfs tot aan de maaltijd tussen de lessen door (Linda).
Als ik alle namen moet noemen het zijn er velen, dankbaar en zeker niet te vergeten de inzet van besturen.
Verenigingen in deze tijd hebben het soms moeilijk, maar het is toch echt de kunst is om telkens weer de uitdaging aan te gaan, het gaat met pieken en dalen. Maar positief blijven moet het motto zijn en blijven. Als een vereniging kleiner wordt schrikt men wel eens, maar laat het ook een inpiratie zijn hoe het vroeger ook begonnen is.
Mijn drijfveer: ik had er eens met een leerling over, hij begreep me en vertelde me, oh je bedoelt een boom met nieuwe vruchten.
Zie de video’s dat is genieten toch.